Flygfoto Ammarnäs DJI_0362.2.png

Välkommen till Ammarnäs

Skoterleder

I området runt Ammarnäs har vi 150 kilometer preparerade skoterleder. Det finns kartor och du kan komma till oss eller åka här ifrån i alla vädersträck på våra preparerade leder. Det finns många alternativ i Ammarnäs för de som vill göra en dagstur utan att komma upp kalfjället om vädret inte är det bästa.

Skidåkning

Vintern 2018 har vi 21 kilometer preparerad snö för skidåkning i Ammarnäs. Spåren är indelade i fyra olika sträckor för både klassisk åkning och skate. Ammarnäs spår och leder kör med både pistmaskin och skoter i spåren för att de skall hålla högsta kvalité varje dag. Som besökare i Ammarnäs skall du känna att vi ger dig precis det du vill ha för din längdskidåkning.

Liften.jpg

Liften i Ammarnäs

100% Natursnö!

Restaurangen har matservering och fullständiga rättigheter!

Ridning på Islandshästar

Stallen i Ammarnäs erbjuder både korta och veckolånga turer i Vindelfjällens naturreservat. Rid över dagen eller följ med på en längre tur med övernattningar långt in i den väglösa naturen. Vilket du än väljer att göra kan vi garantera en oförglömlig naturupplevelse.

laivajukke_peter_pa_kvallen-1240x540px (

Fiske i Ammarnäs

Tjulån och Vindelälven håller många och stora harrar. Tjulån är berömt som harrvatten och Vindelälven är kanske ännu bättre.

Fiske

Ammarnäsöringen är en helt unik stam av storvuxen brunöring. Öringen leker i älven där smolten också växer upp sina första år innan den går ut i de stora sjöarna för att växa till sig.

Vandring

Kungsleden, genom Lapplands fjällvärld, börjar i Abisko och slutar i Hemavan efter drygt 40 mil. Ammarnäs är en naturlig plats för att vila fötterna en dag eller två om man vandrar hela leden.

Byn.JPG

Den genuina fjällbyn Ammarnäs ligger mitt i Vindelfjällens naturreservat. De första nybyggarna bosatte sig här i början av 1800-talet.

Hela byn är ett natur- och kulturlandskap. Missa inte att besöka Lapplatsen, Ammarnäs Kyrka, Naturum, Blomsterlottas fjällträdgård och Samegården.

Upplev Kungsleden i sommar

Prova någon av sträckningarna mellan Ammarnäs och Hemavan, avstånden mellan övernattningsstugorna är passande för dagsturer och du behöver inte ens bära med dig proviant.

P1016774.JPG

- Gávtjávrrie

Följ oss på

  • Destination Ammarnäs

Destination

Ammarnäs

  • Facebook

Vad händer i

Ammarnäs