P1016774.JPG

Välkommen till Ammarnäs

Mitt i Vindelfjällens naturreservat

Obs!

Skoterleden från Ammarnäs till Gillesnuole är stängd!

Av säkerhetsskäl på grund av försämrade isförhållanden.

Destination Ammarnäs har plockat bort stakkäpparna längs ledsträckan.

Obs!

Obs!

Då har vi stängt uppfarten mot Bensinstation

(Fjällvilt) från ån pågrund av att det river.

Kör byarundan för att ta sig till bensinstation.

Vindelfjällen.JPG

Vindelfjällen

Ett av Europas största skyddade naturområden med mäktiga fjäll och milsvida kulturlandskap.

Fiske

Ammarnäsöringen är en helt unik stam av storvuxen brunöring. Öringen leker i älven där smolten också växer upp sina första år innan den går ut i de stora sjöarna för att växa till sig.

Ridning på Islandshästar

Stallen i Ammarnäs erbjuder både korta och veckolånga turer i Vindelfjällens naturreservat. Rid över dagen eller följ med på en längre tur med övernattningar långt in i den väglösa naturen. Vilket du än väljer att göra kan vi garantera en oförglömlig naturupplevelse.

laivajukke_peter_pa_kvallen-1240x540px (

Fiske i Ammarnäs

Tjulån och Vindelälven håller många och stora harrar. Tjulån är berömt som harrvatten och Vindelälven är kanske ännu bättre.

Skidspår

Lättåkt men det finns några backar på vägen upp mot Tjulträsk där man får ta i lite. Spåret går i skogen och över myrar. 

Läs mer på skidspår.se

1/4

Vandring

Kungsleden, genom Lapplands fjällvärld, börjar i Abisko och slutar i Hemavan efter drygt 40 mil. Ammarnäs är en naturlig plats för att vila fötterna en dag eller två om man vandrar hela leden.

Skidåkning

Vintern 2021 har vi 21 kilometer preparerad snö för skidåkning i Ammarnäs. Spåren är indelade i fyra olika sträckor för både klassisk åkning och skate. Ammarnäs spår och leder kör med både pistmaskin och skoter i spåren för att de skall hålla högsta kvalité varje dag. Som besökare i Ammarnäs skall du känna att vi ger dig precis det du vill ha för din längdskidåkning.

Liften.jpg

Liften i Ammarnäs

100% Natursnö!

Restaurangen har matservering och fullständiga rättigheter!

Skoterleder

I området runt Ammarnäs har vi 150 kilometer preparerade skoterleder. Det finns kartor och du kan komma till oss eller åka här ifrån i alla vädersträck på våra preparerade leder. Det finns många alternativ i Ammarnäs för de som vill göra en dagstur utan att komma upp kalfjället om vädret inte är det bästa.

Byn.JPG

Den genuina fjällbyn Ammarnäs ligger mitt i Vindelfjällens naturreservat. De första nybyggarna bosatte sig här i början av 1800-talet.

Hela byn är ett natur- och kulturlandskap. Missa inte att besöka Lapplatsen, Ammarnäs Kyrka, Naturum, Blomsterlottas fjällträdgård och Samegården.

Upplev Kungsleden i sommar

Prova någon av sträckningarna mellan Ammarnäs och Hemavan, avstånden mellan övernattningsstugorna är passande för dagsturer och du behöver inte ens bära med dig proviant.

Flygfoto Ammarnäs DJI_0362.2.png

- Gávtjávrrie

Följ oss på

  • Destination Ammarnäs

Destination

Ammarnäs

  • Facebook

Vad händer i

Ammarnäs